Uncategorized

3 studietips

Hej alla läsare!

För några dagar sedan kom jag hem från London och om några dagar börjar jag skolan igen. Det har varit superskönt med ett lov men nu har jag bara en termin kvar i grundskolan och till hösten börjar jag gymnasiet, det känns lite konstigt. Men i vilket fall så lärde jag mig att plugga på ett nytt sätt förra terminen som gjorde så att jag kunde lära mig mer men på kortare tid. Här är tre av tipsen jag använde mig av förra terminen, vissa har jag använt förut.

1 – Planera

Jag vet att alla säger att man ska planerna men för mig betyder planera inte bara att man skriver upp om man har ett prov. För mig är planera att skriva upp dels, tider att passa, när jag ska lämna in en läxa men också vad jag ska plugga och när jag ska plugga det. Jag har visserligen använt en almanacka i många år men sedan förra terminen gjorde jag också veckoplaneringar inför varje vecka där jag skrev upp vad jag skulle plugga och när jag ska göra det.

2 – Quizlet

Jag började använda appen quizlet förra terminen efter att ha sett många på Youtube använda den. Quizlet är både en app och en hemsida där man sig av flashcards för att plugga. Jag använder appen till både glosor men även frågor där jag ställer en fråga på ena sidan och på andra sidan skriver jag ett svar eller en förklaring. Jag har tidigare använt flashcards men med quizlet sparar jag tid.

3 – Sammanfatta

Även detta började jag göra i höstas och det har hjälpt mig så mycket, både när jag pluggar till prov men också på lektionerna. Oftast i ämnen som SO och NO får vi en bok med ett antal sidor att läsa. När vi fått sidorna börjar jag sammanfatta så fort så möjligt, ibland för hand och ibland på datorn. Sammanfattningarna hjälper mig att bilda en egen bild av det som står i texterna men jag kan också vara mer delaktig på lektionerna och svara på frågorna, om jag vet vad allt handlar om.

Detta är de vanligaste stuidetipsen jag använder mig av och det funkar för mig, men allt funkar ju inte för alla. Detta kanske funkar för någon medan något annat funkar för någon som inte funkar för mig.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply